Ingredienser:
200 g mørk chokolade
200 g flormelis
1 æggehvide
2-5 dråber pebermynteolie (japansk pebermynteolie er bedst)
Konfektforme (den af silikone er bedst)
Chokoladeskaller:
(Opskriften giver ca 30 stk.)
Formene smøres med den tempererede chokolade med en pensel.
Hele formen skal være dækket med chokolade – hold evt formen op mod lyset for at afsløre evt helligdage.
Sæt formene i køleskabet i ca 15 min.
Pensel igen et godt lag chokolade i formene.
Hvis ikke chokoladen er tyk nok, kan man afkøle formene og give endnu et lag
Pebermyntemasse:
Rør flormelis og æggehvide sammen med en grydeske, tilsæt flormelissen lidt af gangen indtil massen er blød og smidig.
Tilsæt pebermynteolien – men pas på, at massen ikke bliver for stærk.
Hele formen skal være dækket med chokolade – hold evt formen op mod lyset for at afsløre evt helligdage.
Ælt pebermynteolien godt ind i massen.
Tilberedning:
Tril små kugler af massen og pres den forsigtigt ned i skallerne.
Man kan også lave en lidt tyndere masse og sprøjte den ned i skallerne.
Der skal være lidt luft i formene, da der skal være plads til den chokolade, som skal lukke formene
Hæld til sidst chokolade over formene og skrab overskydende chokolade af med en spartel. Alternativt kan man benytte en sprøjtepose til at fylde formene op med.
Efter afkøling presses chokoladerne forsigtigt ud af formene.
Servering:
Opbevares køligt under tætsluttende låg.