Opskrift på hjemmelavet knækbrød

Ingredienser:
200 g mandler
200 g solsikkekerner
200 g hørfrø
200 g græskarkerner
200 g havregryn
150 g. hvedemel
150 g jomfruolivenolie
2 strøgne tsk bagepulver
ca. 3,5 dl vand

Jeg justerer ofte indholdet efter, hvad jeg lige har i huset og så tilpasser jeg det med vand.
Ingredienserne herover giver ca. 5-6 bageplader knækbrød.

Tag mandler, solsikkekerner, græskarkerner og havregryn og blend det til mel. Jeg laver melet helt fint, men man kan også gøre det mere groft. Hvis man gør det for groft, så kan det bare være svært at rulle dejen tyndt ud.

Kom herefter alle tørre ingredienser i en skål og bland det godt sammen med en god grydeske – jeg bruge en i træ, da man kan tage godt ved med den. Herefter kommes olie i og blandes og til sidst vand.

Jo mere tør man kan holde dejen, jo lettere er det at få sine knækbrød sprøde.

Rul dejen ud til omkring 2-3 mm i tykkelse – dette gøres lettest mellem to stykker bagepapir. Når det øverste lag bagepapir fjernes, så laver jeg riller i, så det er lettere at knække fra hinanden efterfølgende. Jeg ruller de næste knækbrød ud, når jeg sætter en plade i ovnen, så kan noget mere af vandet nå at fordampe. Lige inden jeg kommer dem i ovnen, drysser jeg groft køkkensalt ud over knækbrødene. hvis man gør det for tidligt, så opløses det og man får i stykker af salt ovenpå, som jeg godt kan lide. Desuden er det let lige at tage lidt af, hvis nogle gerne vil have mindre salt ved serveringen

Bages i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 160-175 grader. Temperatur og længde bestemmes af tykkelsen på knækbrødene. Jo tykkere knækbrød jo længere tid og lavere grader skal de have – ellers bliver de bløde.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.