Gratinerede porer og spidskål

Tilberedningstid: ca 1½ time. Portionen passer ca til 3 voksne.
Ingredienser: 1 spidskål 2-3 porer 100 g reven ost 2,5 dl fløde Lidt olie Muskatnød Salt og peber Tilbehør Kan spises til stort se alle former for kød og hvis man kommer lidt mælk med i fadet, så kan man også spise det med en kogt kartoffel til Tilberedning: Fjern de yderste blade på spidskålen og skær den i kvarte. Skær stokken væk og snit kålen i så fine strimler eller stykker, som du bedst kan lide. Rens porerne efter smag og skær dem i ca. 10 cm stykker. Herefter skæres de i kvarte. Forbered en gryde med saltet vand og giv porer og spidskål et opkog på mellem 2 og 5 minutter, alt efter om du gerne vil have lidt bid i grønsagerne eller om de skal være helt gennemkogte. Efterfølgende stilles det til afdrypning i en si. Smør et passende fad med lidt olie eller margarine og kom grønsagerne i. Tilsæt krydderierne og hæld fløden hen over. Afslutningsvis drysses fadet med osten og lidt salt. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til osten har fået lidt farve. Servering: Serveres direkte fra ovnen i fadet.
Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.