Sådan deler du en rapportopsætning fra analytics med andre

Fordelen da skulle jeg have alle mine adwordskonti koblet op på en mcc konto og det gik fint og smertefrit, men da jeg så skulle over i ananlytics meldte problemerne sig. Jeg har nemlig igennem flere år lavet tilpassede rapporter, som jeg bruger til flere forskellige formål.
Kopiering af rapporter internt på kontoen
Nogle af rapporterne har jeg lavet fra bunden af, men mange andre er lavet ved at kopiere rapporterne internt og herefter tilpasse dem.
del
Hvad jeg så ikke vidste, var at menupunktet del, som ligger lige under kopier ikke kun kan bruges til at dele data, det kan faktisk også bruges til at dele selve rapportopsætningen – se det er smart.

Sådan gør du

Find din tilpassede rapport i oversigten under tilpassede rapporter og klik på knappen i højre side af kolonnen.
dellink
Her efter kommer der et vindue frem med en url, som indeholder opsætningen af rapporten, så når man går ind på den fra en vilkårlig konto, så vil analytics spørge om, hvilken konto, som man vil importere til og herefter opretter man bare og har adgang til den nye konto.
import

På denne måde fik jeg sat ikke mindre end 52 rapporter op på 7 forskellige konti og det tog kun ca. 2 timer inklusiv sorteringen efterfølgende 🙂