Sadelproblemer

Jeg har haft 5 forskellige sadler til Cæsar på 3 år.

Den 1’ste var en splinterny Stübben Excalibur, der var brugt et år på hans mor og som jeg havde håbet, kunne passe ham. Men når han havde denne på, ville han ikke gå frem. Det viste sig, at han bag skulderbladet har nogle unormalt store muskler, som når han har sadel på bliver klemt – og da Excaliburen har en meget kraftig stopgjord indbygget, ville han aldrig kunne komme til at gå med den.

Nr 2 var en France Premier. den lå perfekt på han, dybeste punkt hvor det skulle være, den blev liggende, ingen krusede hår efter ridning eller noget og der var ingen probelemer med fremdriften. Men efter ca 4 mdr, viste der sig en trykning i den ene side midt under sadlen. Der var ikke noget at mærke i sadlen, men jeg sendte den til omstopning for en sikkerheds skyld. Men jeg blev klogere – sadlen var skumstoppet og kunne derfor ikke omstoppes.

Nr 3 var en Wintec. Denne gang lånte jeg en sadel. Den så også ud til at ligge fint, men også her kom der trykninger efter et stykke tid – bare et andet sted.

Nr 4 var en ældgammel Passier, som virkede som om den ville kunne komme til at ligge godt efter en omstopning. Jeg havde en fagmand ude at se på den, da jeg var godt og grundigt træt af at tage fejl. Jeg informerede ham om, de probelemer der havde været og fortalte ham også, at jeg ville være 100% sikker på, at sadlen kunne komme til at ligge på hesten, da jeg ellers ville sende den retur. Han forsikrede mig, at det kunne den og tog den med for at stoppe den.

Da jeg fik den retur, passede den selvfølgelig ikke.

Jeg sendte den over igen, men fik at vide, at det ikke var muligt at stoppe mere i den. Så nu stod jeg med endnu en sadel, som ikke lå optimalt. Men jeg havde ikke andre og forsøgte mig derfor med sadelpad. Herefter kom sadlen til at ligge som den skulle.

Jeg fik sadlen i april 2001 og kunne endelig komme i gang med at ride kontinuerligt. I Juni 2001 var han til sit første stævne. Det var et udvidet klubstævne på Vestjysk Rideklub i Varde. Og jeg var meget spændt på hvordan han ville opføre sig.

Han brugte den første time på at vise alle, at nu var han ankommet, men så gik gassen af ballonen og han gik 60,4% i en LC. Om søndagen, brugte han kun 10 minutter på pjat og gik derefter 64,8% i en LC2.

Så jeg var bare glad.

Efter hans operation fik han desværre problemer igen. Han fik nogle mærkelige knopper i begge sider under puderne bagtil.

Nu har jeg så købt en Kieffer Wien. Det er en af de helt gamle og den har han gået med siden september 2002. Og der har ikke rigtigt været tegn på at den har generet ham.

Så nu håber jeg på, at det er den sidste sadel, som jeg skal ud og købe til ham.

 

Hvis du er i tvivl om, hvordan din sadel skal ligge eller har mere specifikke spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen her på siden.  Så skal jeg se om jeg kan være dig behjælpelig. Hvis du ikke bor alt for langt væk fra Herning kører jeg også gerne ud.