Cæsar

Cæsar var min dressurvallak (der er billeder af Cæsar i galleriet)

Han blev født 4-1-1996. Jeg var selv med til folingen og han får aldrig andre ejere end mig. Han blev først redet til, da han var 4½ år gammel.

Planen var egentlig, at han skulle blive den helt store dressurhest – men mange ting kom i vejen.

Først fik han sadelproblemer, hvilket nærmest har gjort mig ekspert :-) i sadler og tilpasning af disse.

I August 2001 fik jeg problemer med min hofte og lægerne kunne ikke finde ud af hvad der var galt. Jeg fik en masse smertestillende medicin og vi prøvede alt – også “ridefri” – men intet kunne fjerne smerterne fra hoften.

I januar 2003 var jeg på sygehuset og have kikkert i hoften. Lægerne kunne konstatere at jeg havde en lession i brusken i min hofte. Dette er ikke noget man kan operere og skaden skulle hele af sig selv (hmm – det har taget 4 år indtil videre…. ) ***.

Min hofte er desværre skyld i, at jeg ikke kan sidde helt lige på hesten og det er jo ikke optimalt for hverken min ridning eller Cæsars ryg :-( . Jeg rider dog alligevel, så meget som jeg kan og så arbejder jeg også en del med Cæsar fra jorden af.

Senere kom der så en operation af Cæsar i vejen. På fold blev han sparket i hovedet og måtte på Ansager og have det sat sammen med ståltråd. Herudover har Cæsar sommereksem.

Så nu har jeg indstillet mig på, at Cæsar aldrig kommer til at lære det, som andre heste gør, da jeg jeg ikke kan ride optimalt og pga. at sommereksemen sommetider bliver så slem, at han ikke kan rides.

Det er temmeligt ærgeligt – da han er utrolig lærenem, let at ride og elsker at lære nye ting.

2004 – Cæsar er nu ved at lære øvelser til middelsvær dressur.

2006 november – Cæsar er blevet aflivet.

Siden sidste efterår har jeg haft store problemer med, at Cæsar havde knopper hen af den ene side af kroppen. Først troede dyrlægen at det var streptokokker, men da gentagne penicillinbehandlinger ingen effekt havde, valgte jeg at få taget en biopsi af knopperne.

Desværre er der tale om, at Cæsar har inhalationsallergi – hvilket på dansk vil sige, at han er allergisk overfor svampesporer, som han indånder. Jeg håbede på at kunne lave en løsdrift til ham og at han så ville få det godt, men da han ikke viste tegn på bedring i løbet af sommeren, hvor han gik ude fra maj til september – valgte jeg at give ham fred ved at lade ham aflive.

*** 2008 – min hofte er blevet opereret og er 100% i orden igen :-)

c3lille